La FIACAT, la Federació Internacional de l'Acció dels Cristians contra l'Abolició de la Tortura, ha volgut mostrar la seva solidaritat amb els presos polítics un dia abans que comenci el judici al procés. En un comunicat, la federació demana que el judici sigui "democràtic" i que es basi "en el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals".

La Federació posa aquestes condicions al judici ja que considera que formen part de les "obligacions que té Espanya amb el Conveni Europeu dels Drets Humans (CEDH) i amb el Pacte Internacional sobre Drets civils i polítics (PIDCP)".

En la mateixa línia, la FIACAT considera que "el Codi Penal ha de ser el far del judici", és a dir, que els presos polítics han de gaudir del dret a una audiència justa i pública a càrrec d'un tribunal "independent i imparcial".

Finalment, torna a fer referència al CEDH i al PIDCP i insisteix en que es compleixi el principi d'igualtat que prediquen ambdós. A més a més, adverteixen que la FIACAT "seguirà d'a prop el progrés d'aquest judici i garantirà el respecte del dret a un judici just".