El consell executiu de Còrsega i l'assemblea s'han desmarcat de la línia oficial francesa de suport al govern espanyol, i han expressat la seva solidaritat amb els presos polítics catalans, jutjats ara al Tribunal Suprem espanyol.

El president cors, Gilles Simeoni, ha intervingut davant l'assemblea de l'illa, i ha demanat no acceptar que ciutadans electes "a pocs centenars de quilòmetres d'aquí" siguin jutjats amb amenaces de penes greus. Ha insistit que això és part d'una "estratagema i un subterfugi polític" per buscar penes de presó.

"Si acceptem que aquestes persones, només perquè han defensat de forma pacífica, a través d'un referèndum, que el poble es pugui expressar, siguin perseguits renunciem al que és constitutiu de la democràcia i de l'ideal europeu. No ho podem acceptar", ha afegit. 

Simeoni ha precisat que no és independentista català ni independentista cors, sinó que està per l'autonomia de l'illa, però que s'ha de pronunciar a favor dels catalans "que tenen el risc de ser condemnats per haver defensat amb formes democràtiques i pacífiques el dret a l'autodeterminació". 

El president cors s'ha acabat posant un llaç groc a la seva camisa.