El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha denunciat aquest dimarts des de París que el judici al procés “no ajuda” al “diàleg” i “l’entesa” ni a trobar una solució “democràtica” per a Catalunya, “l’única civilitzada i raonable”.

Des de la delegació del Govern a la capital francesa, on ha inaugurat la seva reobertura des del 155, Bosch ha demanat al govern espanyol que no es deixi portar “pels cants de sirena de la ultradreta”. El conseller ha admès que “mai no es perd l’esperança” i ha instat a “aquells que han de decidir” que “posin seny” i dialoguin “de forma sincera”.

Durant la seva intervenció, Bosch ha denunciat també que el judici al Suprem és un procés “polític” i ha assegurat que ni l’exconseller Raül Romeva ni la resta dels líders jutjats haurien de ser al banc dels acusats. Per altra banda, Bosch ha recordat que el procés a Madrid “no pot tenir lloc a Alemanya o Bèlgica” on els exiliats són davant d’altres jutges “ciutadans lliures d’Europa”. 

“Avui és un dia trist per a Catalunya, per a Espanya i per a Europa”, ha afirmat. Malgrat tot, ha argumentat, el Govern continuarà “internacionalitzant” tot el que es fa a Catalunya i farà “tot el possible” perquè a totes les capitals del món se sàpiga “la realitat i la veritat dels fets”. “Nosaltres no farem cap campanya, el que farem és facilitar la feina dels informadors i cadascú ja sabrà jutjar”, ha reblat criticant la campanya del govern espanyol a través d’Espanya Global.