Les assemblees exteriors de l'ANC han convocat mobilitzacions a les principals ciutats europees durant l’inici del judici al procés

Tot i que en algunes ciutats encara s'han de concretar les dates exactes en què es faran les accions, sí que ha transcendit que la majoria de concentracions es faran el mateix dia que comenci el judici al procés, el 12 de febrer, i el cap de setmana anterior o el posterior.

A hores d'ara, ja hi ha confirmades mobilitzacions a més de 20 ciutats europees de nou estats diferents. Són Alemanya, França, Suïssa, Bèlgica, Andorra, el Regne Unit, Luxemburg, Dinamarca i Espanya.

Destaquen les protestes a sis capitals europees: París, Berlín, Brussel·les, Luxemburg, Londres i Copenhaguen. Segons l'ANC, amb aquestes mobilitzacions es "vol portar la reivindicació que l’autodeterminació és un dret, i no pas un delicte, com intenta fer creure l’estat espanyol amb aquest judici", expliquen en un comunicat.

En el següent mapa interactiu es poden consultar les dates, ciutats, hores i lloc de convocatòria de cada mobilització. 

Altres ciutats on es portaran a terme mobilitzacions són Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Munic, Niça, Dublín, Edimburg, Glasgow, Aberdeen, Bilbao, Gasteiz o Pamplona; en el cas d’aquestes darreres, organitzades per la plataforma cívica que promou el dret a l'autodeterminació del País Basc Gure Esku Dago.    

Com seran les mobilitzacions?

L'Assemblea ha iniciat aquesta campanya internacional per denunciar la "persecució i la repressió" que exerceix l’estat espanyol "contra Catalunya i els seus ciutadans" precisament per haver exercit el dret a l’autodeterminació.

La campanya combinarà manifestacions, suports i materials gràfics, com pancartes tanques publicitàries a ciutats europees, i també continguts audiovisuals, com un vídeo publicitari que ja supera les 300.000 visualitzacions sumant totes les plataformes on està disponible. 

Properament l'ANC difondrà més vídeos i un videoclip amb una adaptació d’una cançó de Peter Gabriel.