Una desena d’alcaldes i alcaldesses representant els dinou municipis que apareixen en l’auto del jutge Pablo Llarena, acompanyats del president de l’ACM i alcalde de Sallent, David Saldoni, han denunciat aquest dimecres a Madrid que els cossos policials espanyols que declaren al judici al procés menteixen sobre el que va passar.

Els representants polítics locals han volgut evidenciar a la capital de l’estat espanyol que la imatge que donen els guàrdies civils amb les declaracions al judici són totalment “distorsionades i falses”.

Després de projectar un vídeo on es podia veure clarament que l’única violència que hi va haver va venir dels cossos policials espanyols, el president de l’ACM, David Saldoni, ha explicat que “vam quedar petrificats per les declaracions al Tribunal Suprem” i ha denunciat que “es posa en qüestió la paraula i credibilitat dels ajuntaments mentint sobre el que va passar a molts municipis catalans”.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha recordat que la ciutat gironina “va ser especialment atacada i represaliada amb quasi 200 ferits dels més de mil que es van registrar a Catalunya per les càrregues policials.

De la seva banda, el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha manifestat que els testimonis dels representants de les Forces de Seguretat de l’Estat “són un relat fantasiós, tergiversat, que pretén reescriure la història dels nostres municipis”.

A la roda de premsa hi han estat presents l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández; l’alcalde de Callús, Joan Badia; l’alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Arisó; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió; l’alcalde de Vilabella, Joan Maria Sanahuja; el regidor de Tallada d’Empordà, Antoni Fernández; l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch, i l’alcaldessa de Garrigàs, Pilar Bosch.