L'exportaveu de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, torna a la primera línia política ara de la mà de Vox. Segons ha avançat El Confidencial, Santiago Abascal l'ha fitxat com a número 3 de la llista de Vox al Parlament Europeu com a independent, juntament amb el cap de la candidatura, Jorge Buxadé i Hermann Tertsch. Girauta es va retirar del panorama polític després de la desfeta d'Albert Rivera a les eleccions generals del 2019, quan Ciutadans es va quedar sense cap escó al Congrés dels Diputats. En la seva sortida, el maig de 2020, va carregar durament contra Inés Arrimades pel seu suport al govern de Pedro Sánchez durant l'estat d'alarma decretat a conseqüència de la pandèmia. "Ha estat un honor representar a tots els espanyols durant aquests últims anys. Crec que els separatistes que s'alegren de la meva sortida del Congrés no han valorat bé la llibertat que m'atorga tornar a ser un ciutadà del carrer que només es representa a si mateix", va afirmar en el seu comiat. 

La incorporació de Juan Carlos Girauta es farà oficial aquest diumenge durant la celebració del comitè executiu nacional que se celebrarà a Vitòria per començar la campanya al País Basc i anunciar les llistes de Vox al Parlament Europeu. 

Les voltes polítiques de Girauta

La carrera política de Girauta es remunta a mitjans dels anys 80. En els seus inicis, l'advocat català va militar al PSC fins al 1986, i després va fer el salt al Partit Popular, on es va presentar en les llistes en fins a tres eleccions diferents, però no va aconseguir ser elegit en cap. La primera vegada, a les municipals de 2003 a Castelló d'Empúries; la segona com a candidat al Parlament de Catalunya per a Girona el 2003, i per últim, candidat al Congrés per Girona l'any 2004. Les seves voltes polítiques no es van aturar, i el 2014 va figurar com a número dos de la llista de Ciutadans per a les eleccions europees. Finalment, va aconseguir l'acta d'eurodiputat juntament amb Javier Nart. 

La seva presència en la línia política es va consolidar convertint-se en diputat del Congrés per Barcelona i Toledo des de 2016 fins al 2019. El febrer de 2019 es va presentar a les primàries de Ciutadans per a Toledo a les eleccions generals del 28 d'abril. Una decisió que no va agradar al partit, ja que més de la meitat de l'agrupació taronja a Talavera de la Reina va dimitir en bloc i va demanar la baixa del partit. La carrera de Girauta amb Ciutadans va acabar el maig de 2020. Després d'abandonar les files de la formació taronja, s'ha posicionat a favor del PP, i crític sempre, amb Arrimadas, abans que abandonés el seu càrrec. El 2022, va carregar durament contra la "refundació de Ciutadans" sentenciant-lo de mort, "ja no existeix" va afirmar. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!