El diputat d'ERC al Parlament i exsecretari general de Vicepresidència i Economia de la Generalitat, Josep Maria Jové, es va negar dimecres a declarar davant de la jutgessa perquè fer-ho representava "blanquejar un procés judicial carregat d'irregularitats i de vulneracions de drets fonamentals".

Va descartar fer-ho amb l'objectiu també de criticar la "causa general contra l'independentisme" en la qual creu que s'emmarca la seva, ha dit en una entrevista de Catalunya Ràdio.

Juntament amb el diputat i exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, Jové es va acollir al seu dret a no declarar davant de la jutgessa en acudir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la declaració indagatòria en el procés per presumpta desobediència, malversació i revelació de secrets en l'organització de l'1-O.

Amb la llibreta Moleskine

Jové, que forma part de la taula de diàleg amb el Govern central, ha assenyalat que va portar a la trobada una llibreta Moleskine -com la del cas pel qual se li investiga- no com un gest innocent, sinó com un "símbol de l'absurditat", i va plantejar què passaria si se li requisava la nova i es feia un informe policial tergiversant el seu contingut.

Ha dit que la seva presència a la taula i en la negociació de la investidura del president del Govern, Pedro Sánchez, pot representar un "símbol, perquè la repressió estava negociant", i ha dit que no es va poder negar a participar en aquesta negociació quan li ho van demanar el líder d'ERC empresonat, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira.

Jové ha sostingut que el PSOE sap que, si la taula de diàleg entre el Govern central i el de la Generalitat no avança, no hi ha legislatura, i ha defensat que hi ha "altres mecanismes per fer la segona trobada" si és complicat reunir-se de forma presencial a causa del coronavirus i les mesures per combatre la seva propagació.