Una de les imatges que ens ha deixat aquests dies la crisi de Ceuta és la d'una jove de la Creu Roja que consola un dels migrants que arriba a la platja de Tarajal. En la fotografia no només es reflecteix el drama de les persones que pugen dels seus països, sinó també amb la tasca que realitzen les persones que els acullen quan arriben el sol espanyol. 

En els darrers dies han arribat a Ceuta al voltant de 8.000 persones, de les quals el govern espanyol ha retornat al Marroc in extremis unes 5.600. Una acció que l'associació No Name Kitchen ha denunciat la violència institucional amb les quals s'han efectuat aquestes deportacions.  

SOLDADO AYUDA JOVEN SALIR AGUA CEUTA EL TARAJAL EFEUn soldat espanyol ajuda un jove a sortir del mar a Ceuta / EFE

La imatge s'ha tornat viral

La fotografia de la jove de la Creu Roja s'ha tornat viral a les xarxes socials. Això ha comportat que usuaris hagin escrit missatges d'odi cap a la noia.  Segons ha denunciat la mateixa jove al rotatiu eldiaro.es, entre aquests es troben alguns com "Te'l volies follar?", "Ho pagaràs car" o "Espanya no és una ONG".

Entre aquestes persones que han difós missatges ofensius es troba la ultradretana Cristina Seguí, que ha insinuat que la noia intentava rebutjar a l'immigrant. "La cagada de portar-te a un genocida a Espanya es compensa amb això: Sanchez paga 30 quilos dels teus impostos a l'milionari del Marroc i els mitjans untats usen aquest vídeo, en què SÍ, una dona intenta desfer-se d'un refrec en els seus pits, per colar-te la crisi humanitària", ha remarcat a Twitter.

cristina segui

Ara bé, les paraules no s'han quedat només amb unes amenaces, sinó que la jove ha assegurat que també han difós fotografies d'ella les xarxes socials i de la seva família. Per això, la jove ha decidit restringir l'accés als seus comptes de Twitter i Instagram.

En les darreres hores, l'extrema dreta aquest dimecres ha incendiat més la situació de Ceuta, després que el líder de Vox, Santiago Abascal, visités la ciutat autònoma. En el programa de l'Ana Rosa, ha afirmat que no s'ha fet "absolutament res" per "protegir" les fronteres espanyoles. L'únic que s'ha fet, segons el dirigent ultra, ha estat "cridar els immigrants il·legals perquè vinguin per ser regularitzats i rebre pagues més grans que les de molts espanyols". Ha reclamat un "mur infranquejable".