Josep Piqué ha presentat la seva dimissió com a conseller independent de Aena, així com dels seus càrrecs en la Comissió Executiva i de Nomenaments i Retribucions del gestor dels aeroports espanyols, davant de l'assumpció de noves responsabilitats professionals, que "limiten el temps disponible per exercir els esmentats càrrecs amb la dedicació adequada", segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Piqué és doctor en Ciències Econòmiques Empresarials i llicenciat en Dret. Es va incorporar al consell de Aena el 13 d'octubre de 2017. L'abril de 2018, es va incorporar al consell assessor d'Andbank España.

L'exministre és un bon coneixedor del sector de l'aviació, no només per haver presidit Vueling entre 2007 i 2013, sinó també per haver desempenyorat càrrecs com el de ministre d'Indústria en la primera legislatura de José María Aznar o, des de 2012, el de conseller d'EADS, principal accionista de Airbus.

A més, compta amb el 25% de la consultora Aviation Pasiphae, creada el 2016 per prestar serveis d'assessoria a empreses d'aviació, societat que figura en el capital d'Air City Madrid Sud promotora del segon aeroport comercial a Madrid a través de l'ampliació de l'aeròdrom de Casarrubios-El Álamo.

Àmplia experiència en l'àmbit empreserial

Piqué va ser conseller delegat i vicepresident segon d'OHL des de finals de 2013 a juny de 2016, càrrec que va deixar coincidint amb el relleu a la cúpula de la companyia controlada per Juan Miguel Villar Mir. A més, ha estat president de Ercros, Fertiberia i Erkimia. En l'actualitat és conseller de Seat, VW Navarra i Abengoa, president d'Indústria de Turbopropulsors i vicepresident d'Alantra Corporate Finance.

En l'àmbit polític, Piqué va ser ministre d'Indústria des de 1996 fins a 2000, ministre d'Afers Exteriors des de 2000 fins a 2002 i ministre de Ciència i Tecnologia des de 2002 fins a 2003, a més de diputat i senador, i diputat en el Parlament català, així com president del PP de Catalunya.