L’exvicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, va denunciar que el dia que els presidents espanyols i francès, Pedro Sánchez i Emmanuel Macron, s’estaven reunint a Barcelona, un agent de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos el va colpejar a la zona de Montjuïc, durant la protesta independentista contra aquesta trobada dels dos caps d’estat. Aquest dissabte, aprofitant la jornada de reflexió de les eleccions d’aquest 23-J, l’exdirigent de Junts ha publicat al seu compte de Twitter diversos retalls de la causa que està oberta contra ell per resistència i desobediència.

 

 

Segons detalla l’exvicepresident del Parlament, els Mossos d’Esquadra van fer un atestat identificant-lo a ell com a responsable dels incidents que s’havien generat a la zona de la protesta quan ell va anunciar que denunciaria l’agent de la Brimo que el va colpejar. Segons Costa, els Mossos en un primer moment no havien reflectit en els seus atestats cap incident que pogués ser considerat com un delicte, però quan ell va dir que tenia identificat l’agent de la Brimo que l’havia colpejat amb la defensa a les mans, “l’agent agressor” fa un informe propi “identificant-me a mi com l'únic autor dels incidents. Això fa que s'ampliï l'atestat i m'acusin de resistència i desobediència”.

“Deliri” contra ell amb atestats “falsos”

En el fil a Twitter, Costa diu que el “deliri” arriba quan l’agent que l’exvicepresident del Parlament volia denunciar fa un "informe específic per detallar la meva participació en els ‘incidents’, que d'entrada no havien motivat la identificació ni detenció de ningú". Segons Costa, l’atestat es va fer només quan van saber que ell presentaria càrrecs contra l’agent que l’havia colpejat, i no abans, en un intent, insisteix, per “falsejar” els fets per anar contra ell.  

Josep Costa apunta que ja li “estranyava” que la Brimo no hagués fet cap atestat contra ell i aprofita per carregar contra la policia de Catalunya per aquest muntatge que denuncia. “Això és el que tenim al cor de la policia de la Generalitat i que fa molt de temps que s'hauria d'haver desmantellat”, dispara. “Els polítics, d'un color o altre, no han fet ni faran res”, avisa. I, també alerta que “arribaré fins on calgui per acabar amb la impunitat d'aquestes corrupteles”.

El procediment segueix

El procediment judicial per dirimir les dues denúncies, contra ell per part dels Mossos i dels Mossos contra Costa, segueixen amb diverses diligències i testimonis. Fa pocs dies es va saber que l’expedient que s’havia obert contra el ciutadà que havia fotografiat l’agent que va colpejar Costa, i a qui se li havia demanat una multa de 601 euros, havia quedat arxivada per part d’Interior després de les al·legacions presentades.