El dia de la seva presentació en societat com a candidat a l'alcaldia del PP a Barcelona, Josep Bou va fer història protagonitzant una de les actuacions més histriòniques que es recorden a la política catalana. És aquella on s'esgargamellava fent gala dels seus vuit cognoms catalans i treia pit de la cultura catalana que posa el caganer al pessebre i canta 'El noi de la mare'. Això va ser el desembre passat i al llarg d'aquests cinc mesos, Bou ha intentat anar modulant el to. Però, ja se sap, que on va haver-hi foc, cendres en queden. 

Va ser Pablo Casado personalment qui va escollir-lo com a relleu de l'històric Alberto Fernández Díaz, l'etern candidat dels populars a Barcelona. Bou no milita al PP, i en fa bandera. En aquesta entrevista a ElNacional.cat desgrana els punts forts del seu programa, però ens atansa també a la persona que hi ha darrere del personatge. 

Seguretat

La principal responsable de l'augment de la percepció d'inseguretat a Barcelona és, segons Bou, l'alcaldessa Colau. L'alcaldable del PP té clar que "la seguretat s'ha d'imposar" i planteja un seguit de mesures per aconseguir-ho. 

Habitatge

Empresari com és, defensa a ultrança el sector privat. Ni tocar-lo. És una de les màximes de Josep Bou, que avisa que "en el preu del lloguer no s'hi pot ficar la mà". 

Procés

La primera promesa de Bou, expert escalador, va ser que ell mateix es despenjaria de la façana de l'Ajuntament per treure el llaç groc. La Junta Electoral Central, però, ja li ha fet la feina, obligant Colau a retirar-lo. L'obsessió del cap de llista del PP: que "jo no vull que Barcelona s'assembli a Vic i a Berga, tot groc, vull una Barcelona lliure". 

Medi Ambient

Reconeix que la contaminació és un problema i que cal repensar la mobilitat a la ciutat. Adverteix, però, que el vehicle no pot desaparèixer. Bou també explica què faria amb els diners que costaria connectar el tramvia. 

Turisme

Posar-hi ordre sí, però no reduir-lo. Josep Bou és un ferm defensor del turisme i es mostra extremadament crític amb com ha gestionat aquest fenomen el govern municipal dels comuns. 

Cultura

Bou tampoc no aprova la política cultural que fins ara s'ha dut a terme des de l'Ajuntament de Barcelona. El seu ideal, el seu mirall, és copiar el que fan a Madrid. 

A Pablo Casado, l'experiment que va provar amb Cayetana Álvarez de Toledo li va sortir malament. De moment, les enquestes no li auguren gaire millora en el cas d'aquesta nova aposta personal, la tria de Josep Bou a Barcelona. El PP té ara tres regidors al consistori barceloní, els mateixos que la CUP. Diversos sondejos deixen els populars fora de l'Ajuntament. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat