El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Josep Bou, no era una cara especialment coneguda a la ciutat. Havia estat el president d'Empresaris de Catalunya, una agrupació vinculada a Societat Civil Catalana, però no se l'havia vist fent gaires discursos públics.

Aquest dissabte, el líder del PP, Pablo Casado, va viatjar a Barcelona per presentar la seva candidatura. El discurs que va protagonitzar Bou s'ha fet viral i ha deixat estupefacta la xarxa amb les seves gesticulacions, crits i afirmacions desconcertants. "Yo soy catalán. Soy catalán como vosotros y como lo es el Partido Popular", deia a crits davant d'un Casado somrient i aplaudint. Andrea Levy, en canvi, no semblava  veure-ho tan clar. Insistint en la seva catalanitat, Bou deia que farien cagar el tió, posar el caganer al pessebre i cantar "El noi de la mare".

En un altre moment del discurs, cridava a "tallar" la pancarta pels presos polítics i el llaç groc que hi ha a la façana de l'Ajuntament. "Yo soy profesor de escalada y, si soy alcalde, yo mismo subiré ahí arriba y arrancaré ese letrero y ese lazo", clamava Bou.