El president de l'entitat Empresaris de Catalunya, Josep Bou, ha anunciat avui que serà el candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona al capdavant d'una llista que pretén que sigui majoritàriament d'independents i reivindicant una ciutat "catalana i espanyola" que no caigui "al servei del separatisme".

Amb el lema "Barcelona serà millor, serà de tots", Bou presentarà la seva candidatura com a independent al front de la llista del PP en un acte avui a les 16 hores davant el Monument a les víctimes del terrorisme situat davant del centre comercial Hipercor de Barcelona, escenari de l'atemptat d'ETA el 1987 que va suposar la més gran massacre de la història de la banda terrorista.

Candidatura dindependents

"Em presento. Em presentaré amb el PP. No tinc perfil polític, sóc empresari, però un gran coneixedor de la ciutat -ha dit Bou en declaracions en Antena3-. Entraré amb una candidatura totalment neta, d'independents. A algú del PP pot ser que l'agafem si ens interessa, sobretot gent que sigui municipalista. Però hi haurà total i plena llibertat, és el pacte entre (el líder del PP) Pablo Casado i jo".

Bou, que aquesta tarda renunciarà a la presidència d'Empresaris de Catalunya -aixoplugada per Societat Civil Catalana-, prendrà el relleu d'Alberto Fernández Díaz, l'actual president del PP a l'Ajuntament barceloní que ha decidit no repetir com a candidat.

"Barcelona no por ser la capital de la república"

L'empresari català ha avançat que el seu principal objectiu és "intentar que l'Ajuntament de Barcelona no caigui al servei del separatisme", perquè "Barcelona no pot ser la capital de la república". "El procés independentista no ha fet res més que portar problemes. Catalunya ha de regirar-se i dir 'prou'", ha afirmat Bou, que ha carregat contra el president Quim Torra: "Parlar de via eslovena... només li faltava dir 'catalans a les armes'. És una barbaritat. Faré tot el possible i actuaré sota l'ordre constitucional per defensar la Barcelona catalana i espanyola".

La setmana que ve "parlarà" amb l'ex-primer ministre gal i aspirant a l'alcaldia barcelonina Manuel Valls, qui ha dit que té "un espai molt interessant de centreesquerra", i si bé s'ha mostrat obert a pactes postelectorals, ha evitat dir si acceptaria una llista unitària: "Tinc entès que Valls i el PP van intentar entendre's, però no va ser possible".