La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha sancionat amb 30.000 euros de multa el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, per la venda fraudulenta d'accions d'Abengoa fent servir informació privilegiada quan era membre del consell d'administració de l'empresa. La reacció a les xarxes ha estat immediata, amb missatges de crítica i peticions de dimissió sota l'ombra de l'escopinada fantasma que el ministre es va empescar la setmana passada al Congrés.

És el cas del president a l'exili, Carles Puigdemont, que ironitza amb el fet que qui s'erigeix com el ministre "que Espanya envia al món a revertir la mala imatge de l'Estat" sigui l'home que ha fet servir informació privilegiada per beneficiar-se'n.

Més lluny ha anat el portaveu i diputat de JxCat, EduardPujol, que demana directament a quina hora plegarà el ministre espanyol d'Exteriors.

El diputat d'ERC al Congrés de Diputats Jordi Salvador, a qui Borrell va acusar de l'escopinada fantasma, també es demana si dimitirà "el mentider", mentre que l'eurodiputat d'Esquerra Jordi Solé li recorda que no té credibilitat per gestionar cap afer públic i li demana que no munti cap xou com el de l'escopinada.

 

Hi ha qui ironitza amb què farà Josep Borrell un cop comunicada la multa de la CMNV.