José Zaragoza, número 4 el 20-D pel PSC i del cercle de confiança de Carme Chacón, té tots els números per repetir a les llistes de les eleccions generals del 26 de juny. La federació del Baix Llobregat, de la qual forma part, així ho preveu, tal i com ha avançat aquest dimecres El País, tal com ha pogut confirmar El Nacional

La idea es sotmetrà aquesta tarda a consideració del consell de la federació, una de les més influents del partit i que acumula més militants. Fonts de la mateixa han argumentat a aquest diari que Zaragoza "ha treballat molt" i "ha fet molt bona feina" durant aquesta curta legislatura. 

No només Zaragoza hi serà. No tenen previst cap canvi més. Així, es tornaran a posar sobre la taula els mateixos noms que al desembre, en la candidatura que va encapçalar l'exministra de Defensa.

Context divers

Malgrat tot, el que no està clar és si Zaragoza repetirà al mateix lloc de la llista. Fonts de l'expostulant a liderar el PSC el 26-J, Carles Martí, han assegurat que els contextos porten a pensar que no. "Tot no seguirà igual", remarquen, si bé ja "s'esperaven" que la federació del Baix tornaria a proposar-lo per anar a la candidatura.

El fet és que la confecció final dels noms pel Congrés i el Senat tindrà lloc aquest divendres a la seu nacional del carrer Nicaragua, on hi participaran representants de totes les federacions i agrupacions catalanes, així com l'executiva socialista i la cap de llista, Meritxell Batet. I els de Martí consideren que Batet té el suport del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per fer canvis que impliquin desplaçar Zaragoza.

Amb aquest escenari, doncs, esperen moviments, entre els quals el fet que Martí no repeteixi com a cap de llista al Senat, sinó en una posició destacada al Congrés. A més, tampoc descarten que des de la federació de Barcelona optin per no apostar per Germán Rodríguez amb la mateixa intensitat, tenint en compte, a més, que Batet, com va ser amb el cas de Chacón, vulgui disposar d'algú de la seva confiança.