L’expresident del PP, José María Aznar, ha assegurat avui durant la seva compareixença davant la comissió d’investigació sobre el finançament irregular del PP al Congrés dels Diputats que “no hi havia cap caixa B al PP” i que mai no va cobrar un sobresou. Aznar ha manifestat que no ha de demanar disculpes de res del que ha fet perquè ell mai no ha estat imputat ni citat a declarar pel finançament il·legal del PP.

“No hi ha cap prova” que el PP hagi rebut finançament il·legal, “és un producte de la imaginació”, ha assegurat Aznar. L’expresident popular ha insistit que la sentència de l’Audiència Nacional que va condemnar el PP per beneficiar-se a títol lucratiu de contractes públics adjudicats de manera irregular no acredita que existeixi una caixa B al partit mentre ell era al capdavant de la formació. Ha circumscrit la condemna a l'actuació de "només" dos municipis.

Sobresous del PP

Aznar ha afirmat que ni coneix ni va contractar Francisco Correa. No ha volgut parlar dels papers de Bárcenas i ha insistit que no existeix cap caixa B del PP. Altra cosa, ha dit, “és que hi hagi persones que hagin actuat fora de la llei”. Quant als sobresous, l’expresident ha asseverat que sempre va passar comptes amb Hisenda pels seus ingressos quan era diputat i president del partit. "Quan vaig ser president del govern, només cobrava aquest sou", ha afirmat.

Aznar ha contestat en primer lloc a les preguntes del diputat socialista Rafael Simancas, a qui ha retret una vegada i una altra que és el PSOE el que ha estat condemnat per finançament il·legal, i no ell. L’expresident ha volgut llançar un cop rere d’altre l’ombra de la corrupció als socialistes. Fins i tot li ha retret la venda d’armes a l’Aràbia Saudita i els 320 càrrecs del PSOE, que segons ells, estan sent investigats per corrupció.

Eduardo Zaplana

L’expresident popular ha mostrat que està preocupat per la situació i la salut d'Eduardo Zaplana, company de partit i de govern, que es troba a la presó de Picassent i està sent investigat per blanqueig de capitals, suborn, malversació de cabals públics i tràfic d’influències, entre altres delictes.