La comissió d'investigació del Congrés sobre el presumpte finançament il·legal del PP ha acordat aquest dijous citar el portaveu del PP en el Senat, Ignacio Cosidó, i l'exministre Jorge Fernández Díaz per l'operatiu policial dut a terme quan estaven al capdavant d'Interior per a, suposadament, recuperar documents de l'extresorer del PP Luis Bárcenas mitjançant pagaments al seu xofer, Sergio Ríos, que també serà convocat a la Cambra Baixa.

Cosidó ha negat tenir coneixement de l'operació Kitchen per a presumptament espiar a Bárcenas i el seu entorn a fi de recuperar documents suposadament comprometedors per a dirigents del PP del moment com Javier Arenas, Soraya Sáenz de Santamaría, María Dolores de Cospedal o el mateix Mariano Rajoy. En tot cas, i en tractar-se del ministre de l'Interior de llavors i del seu director de la Policia, Ignacio Cosidó, els grups de PSOE, Unidos Podemos i Ciudadanos han promogut la seva presència en el Congrés, segons informa Europa Press

La Mesa i els portaveus de la comissió d'investigació han acordat citar Fernández Díaz i Cosidó l'11 de desembre, mentre el dia 18 es convocarà el xofer a qui la policia espanyola va fer el seu confident i que hauria facilitat el robatori de la documentació que comprometia els dirigents populars.

El marit de Cospedal, també declararà

També per al dia 18 s'ha acordat cridar a l'empresari Ignacio López del Hierro, marit de l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal. Units Podemos ja va promoure la seva citació el mes de febrer passat al·legant la seva aparició com a donant del PP als 'papers de Bárcenas', però no es va arribar a posar data per convocar-lo.

Ara, una vegada que s'ha conegut que ell va propiciar la reunió que Cospedal va tenir al seu despatx de Gènova amb l'ara retirat comissari de Policia José Manuel Villarejo, a qui va encarregar treballs sobre companys de partit com ara Javier Arenas, els grups consideren pertinent que vagi a la comissió.