La Sala Penal del Tribunal Suprem ha concedit a Jordi Turull un permís extraordinari de sortida del centre penitenciari de Lledoners perquè pugui visitar aquesta tarda al seu pare a l'hospital, segons han informat fonts de l'alt tribunal.

Turull, que ha conegut aquest divendres la petició d'anys de presó de la Fiscalia per la seva implicació en el procés, va sol·licitar aquest permís que ha estat concedit per a aquest divendres després de rebre l'informe favorable de la Junta de Tractament de la presó en la que es troba.

El Suprem detalla en la seva providència que la sortida per unes hores de la presó es farà efectiva aquesta tarda a les 15.00 hores, i demana la presó de Lledoners que posi les mesures de seguretat necessàries per al trasllat a l'hospital.

A més, Turull podrà estar amb el seu pare durant el "temps indispensable" i complint l'horari de visites de l'hospital, encara que ho farà amb custòdia, han indicat les mateixes fonts.

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha presentat aquest mateix divendres el seu escrit d'acusació pel procés independentista a Catalunya, en el qual sol·licita 16 anys de presó i 16 anys d'inhabilitació absoluta pel delicte de rebel·lió agreujada per malversació de cabals públics.