El secretari general de Junts, Jordi Turull, s'ha reunit avui a Ginebra amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, segons han fet saber les dues formacions. Des que va sortir de la presó després de l'aprovació dels indults el mes de juny de l'any passat, Turull ja havia viatjat dos cops a Ginebra, per trobar-se amb Marta Rovira i amb la cupaire Anna Gabriel, que són a l'exili des del 2018. Aquesta, però, és la primera vegada que es troba amb Rovira com a secretari general de Junts, càrrec que va assumir després del congrés del passat 4 de juny.

La reunió l'ha fet pública Junts a través d'una piulada on s'assegura que "la trobada ha servit per parlar de la situació política a Catalunya i de la situació dels exiliats". Poc després ERC ha destacat que els dos polítics han posat en comú "els objectius compartits entre ambdues formacions: la construcció d'una República catalana lliure i sobirana, l'exercici del dret a l'autodeterminació i una amnistia que posi punt i final a la repressió vigent, i de la qual en són víctimes directes".

Tuit Jordi Turull reunión Marta Rovira
Captura del tuit de Junts sobre la reunión de Jordi Turull con Marta Rovira

 

A través d'un comunicat, els republicans han assegurat que les dues formacions s'han emplaçat a seguir treballant per "teixir una estratègia compartida que enforteixi l'independentisme, sigui útil a la ciutadania de Catalunya, i porti el país cap a la victòria definitiva", a més de "compartir reptes com la igualtat d'oportunitats, el feminisme i la justícia social.

Aliats i companys de viatge

La secretària general dels republicans ha desitjat, segons afegeix el comunicat, "tota la sort a la nova direcció de Junts per Catalunya" i ha recordat que "en el camí cap a la independència de Catalunya les dues formacions són aliades i companyes de viatge".

Rovira i Turull han tingut una intensa relació política des que van compartir les responsabilitats del grup parlamentari de Junts pel Sí entre octubre del 2015 i l'octubre del 2017. Turull era aleshores el president del grup parlamentari i Rovira, la portaveu.