El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha estat donat d'alta aquest dijous al matí després d'haver estat ingressat a l'hospital Universitari de Bellvitge des del dilluns per un infart. En un comunicat fet públic pel partit, també s'anuncia que Turull es reincorporarà a les seves tasques "progressivament durant els propers dies". En una piulada a X (abans, Twitter), ha volgut agrair les mostres de suport rebudes al llarg d'aquests dies, agraïments que ha fet extensius a l'hospital Moisès Broggi, al Servei d'Emergències Mèdiques i a l'hospital de Bellvitge per la seva "enorme professionalitat i l'excel·lent tracte rebut". 

Al llarg del matí de dilluns, el dirigent de Junts va estar celebrant reunions al Baix Llobregat amb militants de la formació del territori i, en els moments en què es va sentir indisposat, es trobava a Sant Feliu de Llobregat. A primera hora de la tarda el van ingressar per l'episodi de la crisi cardíaca i se li va practicar un cateterisme, una intervenció que es va desenvolupar amb "èxit". Amb posterioritat a la intervenció, tal com indica el protocol, Jordi Turull va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i el partit informava que el polític independentista estava "estable" en aquest inici del procés de recuperació. El dimecres se'l va sotmetre a una segona intervenció, una operació que estava "dins del previst" i que no va significar cap complicació addicional. Aquest matí, Turull, de 57 anys, ja ha rebut l'alta.

Mostres de suport

Des del dilluns, el secretari general juntaire ha rebut mostres de suport de diversos partits polítics, les quals ha volgut agrair amb "immensa gratitud". Després que ell mateix hagi publicat que torna a casa, alguns dirigents han volgut traslladar la seva "felicitat" i "alegria" per aquesta notícia. Un d'ells ha estat el diputat Joan Canadell, que ha publicat aquest missatge a X: "Molta força i ben tornat, Jordi! Abraçada!". Des dels comuns també s'ha pronunciat el seu portaveu, Joan Mena: "Cuida't, Jordi, i recupera't ben aviat".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!