El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, es troba estable després d'haver estat sotmès a una segona intervenció a conseqüència de l'infart que va patir dilluns passat. Aquesta segona operació, després del cateterisme que se li va practicar dilluns, "està dins del previst" i no ha significat cap complicació addicional per al seu estat de salut, segons han explicat a EFE fonts del seu entorn. Turull, de 57 anys, està ingressat a l'Hospital de Bellvitge des de dilluns després de patir una crisi cardíaca quan participava en unes jornades de treball del partit a la comarca del Baix Llobregat.

Al llarg del matí de dilluns, Turull havia estat celebrant reunions pel territori relacionades amb la feina del partit i, en els moments en què es va sentir indisposat, es trobava a Sant Feliu de Llobregat. A primera hora de la tarda va ser ingressat al centre hospitalari, on li van practicar un cateterisme, intervenció que es va desenvolupar amb "èxit", tal com va informar Junts en un comunicat. Després de la intervenció, va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i s'informava que el polític estava "estable" iniciant aquest procés de recuperació. Dimarts no es va produir cap canvi i ElNacional.cat va poder confirmar que l'evolució del polític continuava per bon camí.

Els missatges de suport

Des que es va conèixer que Turull havia patit aquesta crisi cardíaca, les reaccions de diversos partits polítics i de la seva mateixa formació traslladant el seu suport al dirigent de Junts van ser immediates. El president a l'exili, Carles Puigdemont, va voler traslladar "tot l'afecte i suport", acompanyat del "desig que la recuperació sigui plena". Justament l'allau de missatges de solidaritat és un dels fets que va destacar Puigdemont: "És d'agrair la quantitat de gent, de bona gent, que adreça els seus millors desitjos al nostre secretari general". També ho feia el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un missatge a X: "Els nostres pensaments són amb Jordi Turull, desitjant una bona i ràpida recuperació". Aragonès enviava una "abraçada molt forta" a la família del dirigent. Encara des d'Esquerra Republicana, el seu líder, Oriol Junqueras —amb qui Turull va compartir anys de presó—, explicava que havia anat a l'hospital per expressar a la família del secretari general de Junts els seus millors "desitjos per la seva recuperació". El cap de l'oposició, Salvador Illa, era dels primers a reaccionar i detallar que havia traslladat a la direcció de Junts "el desig d'una ràpida recuperació del seu secretari general" i se sumava a les mostres de suport.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!