El secretari general de Junts per Catalunya (JxCat), Jordi Turull, ha assegurat avui que les pròximes eleccions municipals del mes de maig també són uns comicis en què dir "sí a la independència". Així ho ha dit durant la seva intervenció a les jornades municipalistes de JxCat a les comarques de la Catalunya central, que se celebren a Sallent (Bages). En la seva intervenció, Turull ha afirmat que les eleccions municipals són una manera de dir "no" a totes les pràctiques contràries a la independència, ja que les eleccions municipals són una resposta als qui afirmen que "ens tenen agenollats". Per això, ha instat als ciutadans a votar a Junts per donar suport al projecte independentista.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a l’Hospitalet de Llobregat: tota la llista

Turull ha destacat que el vot a JxCat a les municipals val dues coses: per un "model de país" de "servei per a tothom" i per donar força al projecte independentista, ja que "si hi ha un bon maig hi pot haver un bon octubre". D'altra banda, Turull ha reivindicat la tasca i l'actitud de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en el cinquè aniversari de la seva detenció a Schleswig-Holstein (Alemanya). Turull ha elogiat el "coratge" de Puigdemont i l'ha contraposat a l'actitud "d'algun altre" davant de "les mentides" de l'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido, en una referència clara al president de la Generalitat, Pere Aragonès, encara que sense esmentar-lo explícitament.

"Quina manera tan diferent d'actuar com a presidents. Puigdemont té determinació i coratge en les detencions a Alemanya o Sardenya, i l'altre té una actitud de 'jo no hi tinc res a veure' davant les mentides de Zoido", ha criticat el secretari general de Junts, sense citar directament Aragonès. De fet, Turull ha volgut recordar en el seu discurs el cinquè aniversari de la detenció de Puigdemont a Alemanya. "Avui fa cinc anys que l'estat espanyol va fer Pasqua abans de Rams", ha ironitzat el secretari general de Junts. "Com sempre es va equivocar perquè no sabia ni a qui ni a què s'enfrontava. Malgrat les clavegueres de l'Estat, la policia patriòtica, el Pegasus i una cúpula judicial desbocada, es van quedar sense fer Pasqua", ha reflexionat en veu alta Turull.

"Puigdemont per la seva actitud, persistència, resiliència i determinació segueix al peu del canó. Li enviem una abraçada per la seva exemplaritat", ha reclamat el secretari general de Junts davant els aplaudiments de la militància. "Junts volem ser el partit que escolta. Nosaltres no diem que som els representants del 80% sinó els servidors del 100% del poble de Catalunya. Escoltant a la gent, treballant colze a colze amb el teixit productiu i les entitats, sense sectarismes ni renúncies", ha recalcat Turull, que també ha volgut negar les acusacions que Trias 'amaga' el nom de Junts a la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona. "Trias no amaga la marca, supera la marca. La veritable emergència és canviar una alcaldessa que ha viscut d'esquenes a Barcelona i al territori", ha afirmat el secretari general de Junts.

Turull també ha criticat durament el Govern arran de la polèmica sobre la construcció d'una nova residència a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i per la manca de consens a l'hora de gestionar els decrets: “Es diuen que representen el 80% quan tenen el 80% del país en contra”. Ha afegit que els candidats de JxCat no s'autoerigeixen com a "representants del 80%" de la ciutadania, sinó com a servidors del 100%. La seva intervenció ha tingut lloc a les jornades municipalistes de JxCat a Sallent (Bages), on s'han reunit membres del partit per abordar la campanya de les eleccions municipals. L'acte també ha comptat amb la presència dels diputats d'aquesta formació, Gemma Geis i Francesc de Dalmases.