El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha reaccionat aquest diumenge a una entrevista d’Isabel Díaz Ayuso en la que la presidenta de Madrid assegura que “a Catalunya es van cometre delictes de terrorisme durant el procés”. En una piulada a la xarxa social X (abans Twitter), afirma: “Ella fa de jutge i el jutge fa política. Una mica de policia patriòtica inventant informes, i ja ho tindríem”, escriu el dirigent de Junts, referint-se també al jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, que en la seva creuada contra l’independentisme, està intentant vincular Carles Puigdemont amb Tsunami Democràtic per excloure’l de l’amnistia, i al mateix temps, intentant imputar als encausats de la plataforma independentista per actes de terrorisme, a l'hora que ignora les evidències sobre l'operació Catalunya que s'han demostrat amb els documents que ha desvetllat ElNacional.cat. Jordi Turull, ha afegit en la seva piulada que “aquest és l'encreuament de poders a l'Estat espanyol que desballesta els principis més elementals de l'estat de dret per perseguir i condemnar l'independentisme”.

Ayuso vol la inhabilitació "de per vida" de Puigdemont

En l'entrevista que ha concedit a El Confidencial, la presidenta de la Comunitat de Madrid considera que Puigdemont "hauria d'estar inhabilitat de per vida" i tem que el mal a la Justícia per la llei d'Amnistia “sigui irreversible”. Díaz Ayuso, qui assegura que porta sense parlar amb Sánchez des del 2021, remarca de manera taxant que durant el procés “va haver-hi terrorisme”, secundant les tesis de García-Castellón, i fins i tot ha fet una comparació que vincula aquest terrorisme al d’ETA, quan ha assegurat que tem “que l’Estat acabi demanant perdó a Otegi”, referint-se a l’independentista basc, exmembre d’ETA, que actualment és coordinador general d’EH Bildu des del 2017. "Amb Sánchez veurem com l'Estat haurà d'acabar demanant perdó a l'home de pau Otegi. La inversió de valors és absoluta", ha dit.

En defensa de Garcia-Page

Ayuso, que ha acusat el PSOE de “mantenir-se en el poder jugant amb les eines de l'Estat, tot el que es pacta amb ells és per anar a pitjor”, ha afegit", també ha donat suport al president de Castella-La Manxa, el socialista Emiliano García-Page, que s’ha erigit en una de les veus discordants del partit socialista i ha criticat obertament els pactes amb els independentistes. “És un més, un socialista més, que no necessita els vots dels independentistes, per tant, no ha abandonat els principis socialistes, que se suposa que un era el de la igualtat. No sé què igualtat hi pot haver amb el que està succeint amb l'amnistia, o amb la condonació de deutes, o esborrant delictes del Codi Penal, o redactar una llei d'amnistia a conveniència d'un delinqüent. Així que, després de Nicolás Redondo, Joaquín Leguina o com han tractat Alfonso Guerra, o Felipe González, gent guanyadora que sí que sabia a les urnes convèncer l'electorat, ara tocava el torn del següent discrepant, al qual perseguir com si estiguessin en una secta”, ha declarat Ayuso

La dirigent del PP també ha aprofitat l’entrevista per defensar que el lideratge de Feijóo és "inqüestionable" i ha matisat que qui se la juga en les eleccions gallegues del 18 de febrer “és el candidat, Alfonso Rueda (actual president de la Xunta de Galicia i president del PP gallec), no el president nacional del PP”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!