El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, continua amb la seva croada contra Pedro Sánchez. Page és un dels barons del PSOE que s'ha mostrat reiteradament en contra dels pactes amb l'independentisme que han facilitat la investidura de Sánchez com a president del govern espanyol. L'endemà del pacte entre PSOE, ERC i Junts per delimitar els delictes de terrorisme —inclosos en la llei d'amnistia— el socialista ha afirmat que actualment el PSOE es troba "a l'extraradi de la Constitució, a punt de trepitjar la frontera constitucional". García-Page ha asseverat que "no hi ha terrorisme bo i terrorisme dolent". En unes declaracions als mitjans a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) el president manxec ha sostingut que el PSOE "no és un partit del qual es pugui dubtar constitucionalment", ja que té molt clar el que és la Carta Magna. Tanmateix, ha apuntat que aquesta "frontera constitucional" no es passi mai perquè el PSOE és "essencial" com a partit a Espanya "i en l'estructura constitucional del país".

García-Page carrega contra l'independentisme

En relació amb l'esmena, García-Page ha tirat d'ironia assegurant que se sent tranquil en conèixer el contingut, perquè als independentistes "encara no se'ls ha acudit exigir, no ja que se'ls perdonin tots els atropellaments i abusos que van fer, sinó que els mantinguin la immunitat per als pròxims atropellaments que vulguin fer". El socialista ha insistit en la idea que l'independentisme català "no només busca l'amnistia, busca la impunitat". En aquest sentit, ha considerat que és més prudent esperar a veure el text final "o l'última exigència que tingui Puigdemont". Amb tot, ha afirmat que no té la intenció de ser "un comentarista del dia a dia". 

Sobre la qüestió de terrorisme, que es va debatre ahir a la comissió de justícia del Congrés, ha reiterat que no hi ha terrorisme bo i dolent. "Terrorisme significa tenir intenció de generar terror i, òbviament, va haver-hi molta gent organitzadament en aquells dies a Barcelona, a Catalunya, que va voler generar terror social. Això és evident", ha afegit, encara que ha reconegut que "això no ho han de dir els polítics, ho han de dir els jutges". Per aquesta raó, ha demanat que "és hora que es respecti els jutges en la seva funció d'aplicar les lleis", ja que "el Parlament pot fer les lleis que vulgui, però finalment els qui les han d'interpretar són els jutges".

Darrerament, García-Page s'ha mostrat molt crític amb el seu partit, i en especial, amb Sánchez. Preguntat per si li fa mal que els diputats triats per les circumscripcions de Castella-la Manxa validin els acords, ha afirmat que els diputats "es deuen als seus votants, no als virreis ni als barons provincials ni regionals". "Això no funciona així, seria molt dolent per a Espanya. El que es decideix en els grups parlamentaris és el que es decideix per democràcia, en votacions internes, i aquest és el vot que han de defensar. Jo suposo que molts estan patint, però no soc qui per donar ordres. A mi ja, fa molt temps, que no em fa cas ni el Siri del telèfon".