Primeres reaccions pel cas Borràs. El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha traslladat el seu suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per la qual la fiscalia ha demanat 6 anys de presó i 21 anys d'inhabilitació per un delicte continuat de prevaricació i un altre de falsedat en document públic amb l'agreujant de prevaler-se del seu caràcter públic.

Turull ha expressat la seva disconformitat a través de les xarxes socials on ha afirmat que "la pitjor forma d'injustícia és la justícia simulada". I ha manifestat que "tanta desproporció" en la petició de la fiscalia "acredita la persecució política". "Tot el suport i al teu costat, MHP", ha escrit. 

piulada Jordi Turull cas Borràs
Piulada del secretari general de JxCat, Jordi Turull, sobre Laura Borràs

Josep Rull també ha volgut mostrar el seu suport a Borràs. En una missatge a Twitter, ha lamentat la pena que li demana la fiscalia i ha assegurat que representa "el doble del que em van imposar a mi per sedició". Se situa en la mateixa línia que Turull, condemnant la persecució política, i afirma així "i alguns encara diuen que això no té res a veure amb una persecució política per abatre i neutralitzar els adversaris… Força, presidenta".

piulada rull cas borras
Piulada Jordi Rull sobre el cas Laura Borràs

El diputat de JxCat, Francesc de Dalmases, ha sortit a recolzar Borràs. En una piulada ha assegurat que "estem assistint en directe a una operació d’Estat mentre escoltem els riures gravats dels qui les preparen i executen". A més, ha defensat que espera la màxima responsabilitat "i sentit d’Estat al conjunt del moviment independentista". 

captura piulada Francesc de Dalmases borras
Piulada del diputat de JxCat, Francesc de Dalmases, pel cas Borràs.

La petició de la fiscalia

La fiscalia ha demanat aquest dijous per Laura Borràs sis anys de presó, 21 anys d'inhabilitació per càrrec públic pels delictes de falsedat documental i de prevaricació per la seva gestió com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) entre els anys 2013 al 2017. A més, reclama 144.000 euros de multa per a la presidenta del Parlament, per un delicte continuat de prevaricació i un altre de falsedat en document públic amb l'agreujant de prevaler-se del seu caràcter públic. L'acusa d'haver adjudicat directament i de forma irregular al seu amic informàtic, Isaías Herrero, 18 contractes menors quan ella dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) per valor de més de 300.000 euros. A l'informàtic li demana la mateixa pena de presó i d'inhabilitació i la meitat de multa, 72.000 euros. També està acusat un amic d’Herrero, Andreu Puig, mentre el funcionari de la Institució Roger Espar, que va declarar que va actuar sota les ordres de Borràs, al final no és acusat. Inicialment, el jutge instructor va processar Borràs per altres dos delictes, malversació de fons i frau administratiu, que la fiscalia descarta.