Els partits comencen a confirmar els seus candidats per a les eleccions municipals del 2023. A Tarragona, Junts ha escollit Jordi Sendra per ser l'alcaldable del seu partit. Sendra va resultar guanyador després d'un procés de primàries celebrat dilluns i ha estat la mateixa agrupació local de Junts per Catalunya de Tarragona qui l'ha nomenat. Sendra va obtenir una clara majoria sobre el seu competidor, Josep Maria Llort. Per al nou cap de llista, ara "cal obtenir un magnífic resultat a les municipals". Sobre un cens de 74 votants, en van votar 43: Sendra va rebre 25 vots, el 58%, mentre Llort en va tenir 18, el 41% dels vots. Tot el procés es va dur a terme telemàticament.

Posteriorment, el mateix guanyador ho ha confirmat a través de twitter: "Ho faig amb la voluntat d’oferir un projecte ciutadà on les persones siguin el centre de totes les polítiques municipals i així transformar Tarragona en un lloc on viure-hi sigui motiu d’orgull". En la seva declaració d'intencions té en compte tot el conjunt de la societat, també des del punt de vista econòmic parla "de PIMES fins els pescadors" de la ciutat i ja s'avança a temes de més actualitat que afecten Tarragona. Un d'ells, el turisme: "Volem un model turístic de qualitat basat en la cultura, popular i de base, el nostre patrimoni i com l'expliquem, la nostra gastronomia de proximitat i nivell. Un model sostenible que generi riquesa respectant el territori i la capacitat de càrrega del ciutadà". Sendra, que en les darreres hores s'ha sumat al suport de la presidenta de Parlament, Laura Borràs, ha afegit: "Una Tarragona lleial a les institucions del nostre país i que estigui sempre al seu costat en la lluita per independència de Catalunya".

En les darreres eleccions, es va presentar per Junts Dídac Nadal com a cap de llista. Van obtenir tres regidors, que posteriorment es van separar del partit, de manera que, actualment, cal unificar la marca de partit a Tarragona. Per la seva banda, Nadal no ha aclarit les seves intencions respecte les pròximes eleccions locals. Jordi Sendra és considerat un home d'unitat. Actualment és director general de Prestacions Socials. També ha estat regidor de Serveis Públics i tinent d'alcalde d'Urbanisme entre els anys 2002 i 2011, senador per Tarragona entre 2011 i 2015 i diputat al Parlament de Catalunya entre 2015 i 2018, a més de cap de Gabinet de Presidència al Port de Tarragona el 2011 i cap de la Divisió de Creuers des de 2018 fins a 2021.

Escenari a Tarragona

Esquerra no va guanyar les últimes eleccions municipals, però va aconseguir desterrar tres mandats consecutius de lideratge socialista a Tarragona. El 15 de juny del 2019 el republicà Pau Ricomà va ser investit nou alcalde amb el suport de Junts, comuns i CUP. Inicialment, els republicans van formar un govern de coalició amb els comuns, però ara la imatge és ben diferent. Al cap de dos anys de mandat, l'alcalde va anunciar un pacte per incorporar al govern a la CUP i Junts, i fruit d'aquest acord els comuns es van voler despenjar. Ara, la ciutat és governada pels tres partits independentistes, i de moment l'alcalde ja ha anunciat que es tornarà a presentar a les eleccions amb Esquerra Republicana, i ja ha estat escollit per unanimitat a l'assemblea del seu municipi.