L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha sortit aquest matí de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), per reprendre la seva tasca de voluntariat en aplicació de l'article 100.2. del reglament penitenciari.

Sànchez, que compleix una condemna de nou anys per sedició, ha abandonat el recinte penitenciari poc després de les 08:00 hores acompanyat dels exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull, també condemnats pel procés.

De fet, Sànchez tenia autorització per exercir voluntariat fora de la presó, el que feia des del passat mes de febrer a la Fundació Canpedró de Barcelona, dedicada a atendre persones vulnerables, però les restriccions de moviment per l'estat d'alarma van obligar a suspendre aquest permís.

L'expresident de l'ANC va sol·licitar fa setmanes ampliar el seu règim penitenciari per poder anar també a treballar, el que li permetria sortir cinc dies la setmana durant dotze hores.

No obstant això, i en contra del que ha informat en un principi el departament de Justícia, la junta de tractament va acordar "no tramitar la sol·licitud d'oferta laboral de Jordi Sànchez i donar tràmit a la possibilitat de tres hores diàries tres dies la setmana per fer voluntariat", segons va explicar dies enrere el mateix expresident de l'ANC.

En una missiva, Sànchez ha criticat les "males formes" del departament de Justícia, es va preguntar el per què del canvi de les condicions de les seves sortides de la presó i ha lamentat que la conselleria no li hagués donat cap explicació