L'expresident de l'ANC i número 2 de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha recusat el magistrat de la sala del Tribunal Suprem Francisco Monterde Ferrer, el jutge designat com a ponent del recurs que ha de resoldre l'apel·lació contra la interlocutòria en què es denegava la sol·licitud de Jordi Sànchez d'acudir als actes de campanya electoral.

La base principal de la recusació se sustenta en el fet que aquest magistrat actualment és vicepresident i membre del Comitè Executiu de l'Associació Professional de la Magistratura (APM), una associació que ha destacat per emetre des de les xarxes socials "nombrosos missatges que no només denoten un obert rebuig cap a la ideologia política que defensen el meu mandant i altres encausats en les presents diligències, sinó que acrediten també evidents prejudicis respecte de la responsabilitat del Sr. Sànchez a propòsit dels fets que són objecte del present procediment".

 

A l'escrit de recusació s'hi acompanya un document amb el recull de missatges a les xarxes socials de l'Associació Professional de la Magistratura (APM).