L’expresident de l’ANC Jordi Sánchez ha assegurat aquest dimecres que no té cap intenció de denunciar l’espionatge que va patir per part del seu veí, que operava les ordres de la policia patriòtica, segons ha destapat El Món a Rac1. Així ho ha manifestat Sánchez en una entrevista al programa 324. “No tinc intenció de denunciar perquè no tinc cap prova”. Sánchez també descarta emprendre cap lluita legal per manca de confiança en el sistema judicial. Les denúncies, reconeix, “tenen un recorregut descriptible” com ha pogut comprovar amb les que ha fet amb els “35 intents contrastats i avaluats” d’accedir al seu mòbil amb el programari Pegasus. “No hi ha cap jutge amb ganes d’agafar el meu cas, això dona poc marge per, de forma entusiasta, continuar posant denúncies”, ha reblat.

Sánchez ha dit que el que cal és fer una “reforma a fons” de l’estat espanyol i “democratitzar determinades realitats”. L’expresident de l’ANC ha fet referència, en aquest sentit, al col·lapse de la policia patriòtica que va actuar en el context de l’Operació Catalunya. Això “ha obert la porta a informació valuosa” amb informacions publicades a ElNacional.cat i altres mitjans. “El PSOE sap que és difícil mirar cap a un altre costat en tot aquest escàndol i que pot aprofitar-lo per desgastar el PP”. Ara bé, Sánchez ha recordat que el PSOE també ha participat en aquesta guerra bruta, com ho demostra que es registressin intents d’espiar el seu mòbil el 2020, quan els socialistes ja ocupaven la Moncloa. “Hi ha una praxi, com a mínim una part dels cossos policials, que tenien aquests dispositius adquirits no de forma legal, usats amb criteri propi o políticament”, ha subratllat Jordi Sánchez.

A favor de la llei d'amnistia

L’expres polític també s’ha referit a la llei d’amnistia per defensar-la. “Algú no la considera justa, però és necessària per estalviar a molta gent que està pendent de judici determinades arbitrarietats”, ha remarcat. Al mateix temps, també considera que la norma garantirà que “es tanqui la carpeta” de la repressió i els afectats puguin viure “en tranquil·litat”. Hi ha persones, ha emfasitzat, “que encara estan en situació de vulnerabilitat extrema, que està a l’exili com Carles Puigdemont o Lluís Puig, no poden tornar sota el risc de detenció i empresonament immediat, cosa que és una barbaritat després de sis anys”. D'altra banda, Jordi Sánchez ha comentat el projecte de llista cívica de l'ANC i ha assenyalat que ell està a favor de projectes que incideixen en la unitat de l'independentisme, no en la divisió.

Sánchez, víctima d'espionatge

La policia patriòtica de l'Operació Catalunya va utilitzar un veí de l'expresident de l'ANC i exsecretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, per espiar-lo quan era president de l'Assemblea. Segons ha destapat El Món a Rac1, el veí, amb les sigles P.O., era el germà del policia que en aquell moment dirigia els serveis d'intel·ligència del Ministeri de l'Interior de Jorge Fernández Díaz i era un dels principals capitosts de la policia patriòtica. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!