Jordi Sànchez ha demanat aquest dimarts al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que investiga els fets relacionats amb el procés sobiranista, sortir de la presó per poder acudir aquest divendres al ple d'investidura del Parlament. En el cas que Llarena torni a decidir no deixar-lo assistir al ple, l'advocat proposa una possible intervenció per videoconferència, tal com ja es va exposar a l'ONU.

"Es va sol·licitar (...) que a l'espera que es resolgués la demanda s'adoptessin totes les mesures necessàries que permetessin al candidat Sànchez exercir en la seva plenitud aquests drets polítics (Document núm 3), suggerint en aquest sentit que el diputat pogués gaudir d'un permís penitenciari que li permetés acudir al ple d'investidura a la presidència de la Generalitat o que, si no, pogués almenys participar en el ple per mitjà de videoconferència", diu l'escrit.

La defensa de l'expresident de l'ANC i número dos de Junts per Catalunya ha registrat aquest dimarts al matí un escrit demanant al magistrat de l'alt tribunal permís per assistir a la sessió convocada pel president del Parlament, Roger Torrent, per a aquest divendres, a les 10.00 hores.

La petició és idèntica a la que ja es va presentar el 26 de març quan s'havia de fer la primera investidura. En aquella ocasió, Pablo Llarena va rebutjar deixar-lo sortir i només va autoritzar el vot delegat.

El jutge Llarena ha processat Sànchez pels presumptes delictes de rebel·lió i malversació de fons públics en el marc de la causa relacionada amb el procés sobiranista, i es troba a la presó de Soto del Real des del 16 d'octubre del 2017.

L'escrit que s'ha presentat aquest matí inclou l'argument de les mesures cautelars adoptades per l'ONU que han admès a tràmit la reclamació de Sànchez i que, mentre espera les al·legacions de l'estat espanyol, l'insta a respectar els drets polítics del candidat a la presidència de la Generalitat.

"Aquesta defensa està absolutament convençuda que el sr. Magistrat no propiciarà que Espanya incompleixi les seves obligacions internacionals en matèria de protecció dels drets humans i polítics, el que seria especialment greu i preocupant tractant-se d'una decisió del Tribunal Suprem. En aquesta mesura, s'interessa que al més aviat possible es procedeixi a l'adopció de les anteriors mesures o de qualsevol altra que permeti al diputat Jordi Sánchez el ple exercici dels seus drets polítics fins que es resolgui la seva demanda contra Espanya", diu l'advocat Jordi Pina en l'escrit.