El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha assegurat que la concentració convocada aquest dimarts als voltants del Parlament “no és per pressionar el president de la Generalitat”, sinó per fer-lo costat davant de la presumible declaració d’independència.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sànchez també ha cridat a mantenir la confiança en Carles Puigdemont i en el govern ja que fins ara “no s’han fet bestieses”. En aquest sentit, assegura que les entitats “seguirem al costat” de l’Executiu perquè ha demostrat “credibilitat”.

El president de l’ANC també ha carregat contra el suposat relat de l’Estat, que segons ell vol fer creure que Puigdemont es nega a dialogar, i assegura que el president català es va passar tot el dia d’ahir en diàleg "constant i permanent” amb partits de l'oposició, empresaris i membres de l’Estat. “El diàleg forma i formarà part del sobiranisme”, ha sentenciat.

Sobre el discurs d’avui de Puigdemont, el president de l’ANC assegura que “no l’he consensuat” amb ell, si bé reconeix que “hi ha hagut comunicació”. En aquest sentit, assegura que “qui vulgui vies de diàleg, les trobarà”, però matisa que Puigdemont no acceptarà una “humiliació” dels votants del passat 1 d’octubre. "Tothom entén que l'1-O va existir, i la gent va anar-hi tot desafiant la violència", ha afegit Sànchez.

El líder de l’ANC també s’ha volgut pronunciar sobre els Mossos d’Esquadra, de què assegura que hi ha una “operació d’Estat” per acabar amb el cos. De la mateixa manera, sentencia que es vol “desprestigiar” el major de la policia catalana Josep Lluís Trapero