Davant la incredulitat del jutge José de la Mata sobre la confessió de l'expresident Jordi Pujol, les informacions que apunten que la seva dona, Marta Ferrusola, controlaria la fortuna familiar, i la falta de transparència de la família, la fiscalia estudia ara demanar que ingressin tots dos a la presó perquè els responsabilitza de liderar l'"organització criminal", segons informa La Vanguardia. El seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, ja va fer-ho dimarts a petició del fiscal.

De la Mata assegura que la suposada herència de l'avi Florenci és "merament un relat sense cap consistència" i, precisament per això, va autoritzar els últims escorcolls.

La dona de l'expresident hauria controlat, doncs, els comptes de la família i hauria estat ella qui va donar l'ordre de moure els seus actius de la Banca Privada d'Andorra (BPA).

Ferrusola hauria transferit 838.244 euros el 2014 al Banc de Madrid. Aquesta informació és imprescindible per a la Fiscalia perquè demostra que la dona de l'expresident "disposava de fons" i que tenia un paper actiu en la gestió dels diners familiars.

I no només això. Ferrusola també seria la propietària d'una societat a Panamà, Kopeland Foundation, que li hauria proporcionat el BPA i que, a més tindria un compte a Andorra amb aquesta societat.