El president Jordi Pujol ha irromput a la campanya electoral 24 hores abans que es posés en marxa. En un sopar amb militants de Junts al Centre de Martorell El Progrés, Pujol ha demanat aquest dimecres el vot per a Junts i per a Carles Puigdemont a les eleccions del 12 de maig. "Votaré Junts. Rotundament votaré Junts. Ara toca Junts. I votaré en Puigdemont", ha assegurat Pujol.

Aquest és el primer cop, després de l'ostracisme a què el va condemnar la confessió sobre la deixa del seu pare, que l'expresident de la Generalitat fa un pronunciament polític d’aquesta contundència. Com a conseqüència d’aquella confessió, Pujol va ser desposseït dels honors d’expresident de la Generalitat i es va retirar completament de la vida pública. Això no obstant, la seva acció de govern torna a ser reivindicada, i no només des de Junts, també el candidat del PSC, Salvador Illa, ha invocat en la seva precampanya l'etapa de construcció de la Generalitat que va encarnar Pujol. Aquest dimecres, deu anys després de la confessió que el va apartar de la vida pública, ha estat Pujol qui ha posicionat l'herència del seu govern.

"No us deixeu arrossegar pel desànim. Hem de votar Junts i entenem que això vol dir també d'una manera clara, sense discussió, votar Puigdemont", ha assegurat el president, que ha argumentat que votarà Puigdemont "sobretot perquè ha donat i dona un suport molt fidel i molt generós a la causa de Catalunya i pagant-ne un preu".

 

CDC

Durant la seva intervenció des del faristol muntat damunt de l'escenari amb el lema de campanya de Junts, Catalunya necessita bon govern, Pujol ha evocat l'arribada de CDC al Govern de la Generalitat i el paper “cabdal” d'aquest partit en la reconstrucció nacional de Catalunya i en la consolidació de la democràcia a Espanya; n'ha destacat tant la feina en defensa de la identitat i de la llengua, com en l'impuls d'un projecte de benestar econòmic i social. En referir-se a la situació present, ha explicat que no està del tot content amb com van les coses a Catalunya, Espanya i Europa, però ha puntualitzat que "el país funciona, el que no funciona és la política del país", per la qual cosa ha assegurat que votarà per mirar de contribuir a fer que les coses canviïn".

 

En aquest punt, ha assegurat que tot i que CDC ja no existeix i no hi haurà la papereta d'aquesta formació a les eleccions del 12-M, s'equivoquen aquells que diuen que ja no existeix "la manera de ser i de fer de la gent compromesa amb la consciència nacional i amb la identitat i el benestar econòmic, social, i el situar Catalunya primer" que representaven aquelles sigles. Per aquesta raó, ha explicat que votarà perquè s'hi sent obligat i que ho farà per donar suport a la formació que al seu entendre s'assembla més, s'acosta més i sent més continuadora de la tradició de CDC. 

Anunci públic

Pujol ha explicat que la seva proposta a CDC no va ser independentista, però va reivindicar amb força un autogovern més ampli, que assegurés la continuïtat de la identitat de Catalunya. També ha assegurat que davant la gent que li pregunta qui votarà, el més còmode seria fer-se l'orni, però ha afegit que malgrat tot volia anunciar públicament el seu vot perquè mai no ha amagat el que pensa i no va claudicar ni quan va estar davant d'un tribunal militar ni quan va ser a la presó, i tampoc tenia intenció de fer-ho ara. 

A l'acte hi han intervingut també el número tres de Junts a la candidatura al Parlament per Barcelona, Josep Rull, l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa i l'exalcalde de la ciutat Salvador Esteve, que ha acompanyat Pujol damunt l'escenari.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!