Agents de la Policia Nacional han traslladat aquesta matinada des de Madrid fins a Barcelona Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident català Jordi Pujol, perquè estigui present en diversos escorcolls en el marc de la investigació sobre el patrimoni familiar, després que hagi passat la nit a la presó Soto del Real.

Els agents escorcollen des de primera hora d'aquest dimecres el domicili de l'expresident, per ordre judicial, i al llarg del dia estan previstos altres escorcolls en habitatges i despatxos de la família. De l'edifici s'ha vist sortir poc després de les 9.00 hores l'expresident Jordi Pujol, que no ha fet declaracions i s'ha anat amb cotxe.

Segons ha informat la Policia Nacional, l'expresident no està obligat a estar present a l'escorcoll de l'habitatge ja que l'operació se centra en el seu primogènit.

A la presó

Aquests escorcolls es produeixen l'endemà que el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata decretés presó incondicional de Jordi Pujol Ferrusola per l'evasió fora d'Espanya d'un "mínim" de 30 milions d'euros des que es va començar a investigar el clan el 2012. 

Entre ells, la suposada operació de préstec a Benjamí Buzali Aguilar o la de suposats préstecs concedits per Bernardo Domínguez Moreno, així com una "fictícia donació" a la seva filla o la simulació civil d'escissió patrimonial de l'investigat i la seva exdona.

Una segona activitat consistiria en l'existència d'actius patrimonials en l'exterior, ostentats a través de les seves societats instrumentals Iniciativas Marketing i Inversions, Project Marketing Cat, Active Translation, Inter Rosario i unes altres, gran part dels quals serien, segons el jutge, "connexos amb operatives de blanqueig de capitals" amb l'objectiu de mantenir-los ocults a la Hisenda espanyola.