El president Jordi Pujol ha assegurat que no està preocupat pel que es pugui dir d'ell quan es mori. Tanmateix, ha remarcat que sí l'inquieta que la feina que ha dut a terme al llarg de la seva vida tingui "continuïtat", segons recull en un comunicat l'Associació Serviol. Aquest comunicat, amb unes declaracions de Pujol del passat 12 de novembre en un acte  en honor al metge neuropsiquiatre Carles Llussà, arriba un dia abans que s'estreni a HBO el documental La Sagrada Familia, sobre la seva família. 

"Alguna gent comenta i diu que en Pujol està preocupat pel que la història dirà d’ell i per com queda el seu llegat, crec que és el moment de dir que no em preocupa tant el que es dirà de mi com si la tasca feta té o no continuïtat", va afirmar Pujol i va afegir: "Em preocupa més que el llegat es preservi i se sàpiga aprofitar, i no perquè sigui el meu, sinó perquè és el del Dr. Llussà i el de tants i tants altres Llussàs escampats per tota Catalunya". Justament, Lussà va estar vinculat amb Pujol a la fundació i inicis de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). 

El passat mes de setembre, Pujol sí que va manifestar certa preocupació pel seu llegat afirmant: "He fet coses ben fetes, i fins i tot algunes coses molt ben fetes, però n'hi ha d'altres que no em deixen satisfet". En aquella ocasió, no va aprofundir més en aquesta qüestió i va afirmar que el dia que morís això se li hauria de preguntar altres persones. 

'La Sagrada Familia' a HBO

El pròxim 24 de novembre, la plataforma d'streaming HBO estrena una sèrie documental anomenada La Sagrada Familia que versa sobre la  i l'entorn de Jordi Pujol, així com de la seva família. Els dos directors de la sèrie, David Trueba i Jordi Ferrerons han apuntat que durant el mandat de Pujol, aquest "va identificar Catalunya amb ell mateix". Fet que fa que totes les polèmiques posteriors que hagin estat tan "traumàtiques" per la societat catalana. 

L'estat de salut de Jordi Pujol 

En l'acte en honor al doctor Llussà, Pujol va comentar que no està "molt fi", segons informa Europa Press. "Quan jo estava en forma, fins i tot en mitja forma, jo en tenia prou d'escriure'm unes notes, uns guions o unes línies, i deixar que la meva ment es posés a parlar i parlar. De vegades penso que he parlat massa", va afirmar. El passat setembre, el president Pujol va patir un ictus i va acabar ingressat a l'Hospital de Sant Pau, d'on va rebre l'alta pocs dies després de ser intervingut. En aquell moment l'equip mèdic li va preveure una bona recuperació.