L’advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, Jordi Pina, ha retret aquest matí a la fiscalia del Tribunal Suprem que demani la suspensió dels diputats i el senador presos. Pina, en declaracions a Els Matins de TV3, troba molt greu que la fiscalia adopti aquesta decisió quan el que hauria de fer és respectar els drets de tots els ciutadans que els van votar. I més quan no ha pogut provar el delicte de rebel·lió.

La fiscalia del Suprem ha presentat un escrit al tribunal que apliqui l’article 384 bis de la llei d’Enjudiciament Criminal que preveu la suspensió d’electes processats per delictes de terrorisme o rebel·lió. A parer de Pina, des que va començar el judici del procés la fiscalia “no ha pogut provar el delicte de rebel·lió”, motiu pel qual troba fora de lloc que pretengui que se suspengui Junqueras, Sànchez, Rull, Turull i Romeva per aquesta via.

“El ministeri públic hauria de respectar els drets de tots els ciutadans i no restringir drets polítics”, ha insistit l’advocat.

En un sentit semblant s’ha pronunciat al mateix programa l’advocat d’Oriol Junqueras, Andreu van den Eynde, que ha considerat que “la suspensió és una solució molt greu”. Van den Eynde sosté que la discussió sobre la suspensió va més enllà de la llei, ja que es tracta del respecte a drets fonamentals.

Amb tot, tots dos han donat per fet que hi haurà suspensió, davant la qual només quedarà recórrer a les instàncies judicials que correspongui. “Totes les interpretacions sempre han anat en contra dels acusats”, ha recordat Pina.