El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Graupera, s'ha mostrat aquest matí molt crític amb la manera com s'està afrontant el judici als presos polítics. "Explotar la pena i el sentiment d'injustícia judicial és teixir la soga amb què ens han de penjar", assegura en un fil a Twitter.

Graupera rebutja que el debat polític se centri en discutir sobre el trasllat dels presos, sobre el requisament d'una revista o sobre l'enregistrament d'un vídeo. És, assegura "entrar a discutir si el judici és formalment correcte i prou. La gran victòria de l'estat és aquesta".

"Quan un parlament regional apel·la al dret a l'autodeterminació l'única resposta que una democràcia no pot donar sense suspendre els seus propis principis és engarjolar els representants. Ja està. Aquesta és l'única qüestió", afirma el candidat.

Graupera insisteix en rebutjar el sentimentalisme davant el judici. "No hi pot haver res a negociar fins que no t'has demostrat, has demostrat a Espanya, i has demostrat al món que pots defensar una democràcia i una justícia diferent a l'espanyola amb capacitat i poder per sostenir-se. Això és el que el sentimentalisme no ens deixa veure".

Així insisteix que cal abandonar la idea que existeix la possibilitat d'un judici ideal. "És el marc espanyol", afirma i agefei que "l'autodeterminació nega la legitimitat d'un judici i demana fer-lo impossible, absurd, no pas ideal."