El candidat de primàries a Barcelona Jordi Graupera ha acusat el conseller d'Afers Exteriors, Ernest Maragall, de "legitimar les porres", després que el dirigent d'ERC ha manifestat a la BBC que l’independentisme "no tindrà cap dret a demanar suport internacional" fins que no superi com a mínim el 50% de suports.

"Aquest discurs legitima les porres, la repressió i la supressió del vot exterior per aconseguir baixar el % de vots a favor de la independència. Deixa la gent indefensa davant la força de l'estat, en lloc de defensar els seus drets", ha criticat Graupera.

"En conseqüència, redueix la base, en lloc d'ampliar-la, perquè obliga la gent a triar entre votar sense cap garantia ni protecció o acceptar la repressió, que ara queda legitimada com a raó per no votar o votar no", ha afegit. "És un discurs perillós que bescanvia la defensa irrenunciable del dret a l'autodeterminació per garantir-se l'hegemonia dins l'autonomia en nom d'aquesta repressió ara ja normalitzada".

Graupera ha afegit que el pitjor de tot és que Maragall ha fet aquest discurs com a conseller i a l'estranger, i ho considera una "irresponsabilitat". "El pitjor de tot és que ho fa en nom del govern de la Generalitat i en l'arena internacional, i en un dels mitjans més empàtics amb Catalunya. Així dona via lliure a les institucions europees que acceptin el comportament d'Espanya com a normal a Europa. És una irresponsabilitat", ha indicat.