El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha enviat una carta coincidint amb la cadena humana que s'ha organitzat aquest matí a Montserrat per demanar l'alliberament dels presos polítics. L'activista empresonat a Soto del Real des de fa més de sis mesos ha fet una crida a la unitat del poble català davant la situació política que atravessa Catalunya.

En la carta, Cuixart agraeix als organitzadors de la iniciativa, Farem el Cim, que hagin fet possible que aquest matí es configuri una cadena humana entre Collbató, als peus de Montserrat, i el Cavall Bernat, un dels pics més emblemàtics del massís català.

El president d'Òmnium assegura que és al costat dels impulsors de la iniciativa i demana que hi hagi una unitat d'acció del poble per fer front a les dificultats. "Tanqueu els ulls ben fort: no tingueu cap dubte que som aquí amb tots vosaltres com un sol poble, més units que mai. Amb més més energia i il·lusió que mai", escriu Cuixart en la seva missiva. 

"Sempre amunt i sempre endavant!", clou la carta tot fent una crida a seguir en la lluita pels drets i les llibertats.

Cadena humana a Montserrat

Unir Collbató amb el cim de Cavall Bernat de Montserrat és l'objectiu d'aquest dissabte de Faran el Cim, impulsat per l'Associació Catalana pels Drets Civils per donar suport i reclamar la llibertat dels presos i de suport als exiliats polítics catalans.

L'acció té cinc trams de menor a major dificultat i consisteix en fer una cadena humana fins al cim del Cavall Bernat partint des de l'església del Collbató.