Jordi Borràs assegura que ja no anirà tranquil pel carrer. Relaciona directament el seu atac ahir a la tarda en ple barri Gòtic de Barcelona amb una prolongació de l'odi policial que es va desfermar en motiu de l'1 d'octubre. "A por ellos, no? Doncs ja ho tenim aquí", diu fent clares al·lusions a la reacció que tant la Guàrdia Civil com el CNP van tenir en el moment de venir a Catalunya en motiu del referèndum de l'1 d'octubre, quan alguns d'ells van ser acomiadats dels seus destins d'origen al crit d'"a por ellos".

"Hi ha una violència unidireccional", ha dit Jordi Borràs sortint de presentar la denúncia a la comissaria de Les Corts. "Porto denunciant des del mes de setembre centenars d'agressions. Porto 5 anys denunciant amenaces de mort i qui m'acaba agredint és un policia que fa apologia del franquisme. És bastant simptomàtic per la situació i el moment polític que s'ha produït", diu el fotoperiodista.

Jordi Borràs ha llançat un missatge als partits polítics que avalen la violència policial: "No entenc certes postures polítiques. Tothom hauria de tenir clar que això no es pot permetre".

jordi borras declaracio comissaria les corts barcelona agresio feixista (bona qualitat) - Carles Palacio

ERC ha demanat la compareixença del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè aclareixi els fets. De moment, el CNP ha obert un expedient al policia però no ha pres cap decisió sobre el seu immediat futur professional.

Jordi borràs comissaria Corts   Carles Palacio

Jordi Borràs estava a punt d'entrar a l'aparcament quan el policia el va mirar i el va reconèixer, i sense cap motiu, el va cridar i el va començar a colpejar. Borràs cau a terra i l'intenta immobilitzar mentre crida "policia, policia". És en aquest moment quan l'agressor diu que ell és policia i ensenya la placa a un dels testimonis que hi havia i que intentava treure'l del damunt de Borràs.

El policia ha denunciat els fets. Pel fotoperiodista, això és un "mecanisme de defensa". "És absolutament fals que jo l'increpés o el reconegués", ha dit Borràs sobre les acusacions del policia, que assegura que va ser el fotoperiodista qui el va reconèixer i insultar quan el va veure pel carrer. "Va ser ell que em va reconèixer i em va cridar 'viva Espanya' i 'viva Franco' i em va colpejar directament".

Sobre la navalla que va aparèixer al lloc dels fets, Borràs no sap quan la va treure el policia. 

Borràs ha presentat aquest matí la denúncia i ha aportat els certificats mèdics amb les contusions al cos i al nas, que el té trencat. També han començat a declarar els testimonis que van veure els fets. La primera, una veïna de la zona, que ha estat citada pels Mossos aquest migdia. 

El fotoperiodista ha fet una crida a testimonis que poguessin veure els fets.