La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, assumirà les competències del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, "mentre romangui vacant el càrrec". Així ho ha confirmat en aquest mitjà, i assegura que és "qüestió de pocs" dies fins que ERC nomeni el nou conseller o consellera que prendrà el relleu del càrrec

Aquest dimarts, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat oficialment el cessament d'Alfred Bosch. Amb aquesta formalitat es fa efectiva la dimissió de Bosch, que ell mateix va anunciar ahir dilluns a la tarda i que va considerar "insostenible" arran de les informacions que assenyalen que el seu excap de gabinet va cometre assetjament sexual a diverses treballadores de la Conselleria.

El president de la Generalitat, Quim Torra, que firma ambdós decrets, ha agraït "els serveis prestats" a Bosch.

"Faig més servei marxant que quedant-me"

El cas d'assetjament sexual al Departament d'Exteriors que s'ha fet públic aquest dilluns i que hauria provocat el cessament del cap del gabinet del conseller el passat gener, ha fet caure el conseller Alfred Bosch, a qui es responsabilitza de no haver reaccionat de manera adequada i no haver activat els protocols previstos per aquestes situacions. 

De fet, va ser el mateix conseller qui va reconèixer no haver gestionat la crisi "ni prou bé ni prou ràpid" en roda de premsa. "Avui faig més servei al país marxant que quedant-me", va publicar després al seu compte de Twitter. També va puntualitzar que des del principi havia promès "que no venia a fer nosa, sinó a servir una causa immensament més gran que jo".