L'organització de Tarragona 2018 ha defensat "l'èxit" dels XVIII Jocs Mediterranis amb la participació rècord i "massiva" d'atletes –més de 3.600-, però ha evitat donar xifres d'espectadors. En una roda de premsa de balanç, ha apuntat que inicialment es van posar 161.000 entrades a la venda, però que finalment es van oferir unes 190.000 entrades. Amb tot, els organitzadors han ajornat l'anunci de quantes localitats s'han venut fins quan s'acabi l'esdeveniment esportiu. Tot i això, han afirmat que estimen que l'assistència a les competicions, que ha anat "de menys a més", ha estat per damunt de la mitjana dels Jocs.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que tenen la sensació "real i objectiva" que han estat "a l'altura de les circumstàncies d'uns Jocs complicats", en què "no ha ajudat el context polític". L'organització també ha destacat la implicació de 2.800 voluntaris, als quals se'ls dedicarà l'avinguda principal de l'Anella Mediterrània, i les bones valoracions que han rebut de les instal·lacions i l'allotjament per part de les delegacions.

Respecte a la presència del portaavions Juan Carlos I, de l'Armada espanyola, a Tarragona durant els Jocs, Ballesteros, molt irritat per les preguntes sobre el tema, ha afirmat que no tenia res a veure amb la presència del vaixell a la ciutat. Desmentia així, l'almirall Juan Fernández, qui va afirmar que havia estat l'alcalde qui havia sol·licitat la presència del buc.

La cloenda dels Jocs es farà aquest diumenge a les 21 hores al Nou Estadi del Nàstic.