Joaquim Forn ha reiterat la seva predisposició a participar en la candidatura del PDeCAT a les eleccions municipals, ha afegit que li agradaria fer-ho en una llista unitària de l'independentisme i ha assegurat que el projecte del president Carles Puigdemont, la Crida per la República, no es presentarà a aquests comicis.

"La Crida no es presentarà a les eleccions municipals", ha expressat en una entrevista de TV3, en la que ha definit al moviment polític de Puigdemont com un instrument per a un moment excepcional.

Per a l'exconseller reclús a la presó de Lledoners, "el que és necessari és la màxima unitat política superant la lògica de partits", una cosa que reclama per carta a aquells que li envien missives.

"Desmuntar el relat de la violència"

També assegura que prepara la defensa del judici|seny pel procés independentista basant-se a "desmuntar el relat de la violència, denunciar la vulneració de drets i llibertats, i en la defensa del referèndum".

Afirma que està preparat per a tot i que una sentència condemnatòria "generaria una indignació que caldrà canalitzar", i insisteix que la resposta sempre ha de ser pacífica.

Davant un dels clamors que es pronuncien en les manifestacions a favor del procés independentista amb referència a les càrregues policials de l'1-O, 'Ni oblit ni perdó', Forn qüestiona: "No es pot oblidar, però per què no s'hauria de perdonar? Sense perdó és impossible avançar com a país".