El rotatiu escocès The National entrevista avui el conseller Joaquim Forn, en vaga de fam des de fa quinze dies. Forn, agraeix les mostres de suport rebudes des d’Escòcia” explica el per què de la protesta que protagonitzen ell i quatre presos polítics mes: “ Estem en vaga de fam perquè Espanya ens denega justícia”.

El conseller destaca que "el fet que a Europa, al segle XXI, s’estigui parlant dels polítics exiliats i empresonats, hauria de preocupar els estats i els ciutadans europeus", va dir. "La crisi que es viu a Catalunya hauria d’apel·lar a tots els demòcrates. El debat sobre les llibertats és molt viu a Europa i al món, de manera que no poden viure com si aquest debat no els afectés ".

The National Forn

Forn es mostra optimista sobre el judici: "Ara les acusacions han de ser argumentades amb la prova... No he perdut la fe i crec realment ... l'única sentència possible és la absolució ".

El rotatiu recorda que Forn porta més d’un any en presó preventiva i que rep diàriament el suport de la gent. "Aquests mesos han estat molt durs i hem pogut superar-los gràcies al suport de les nostres famílies i la mobilització social que hi ha a Catalunya",  explica el conseller.

"Des del pati de la presó podem escoltar molt sovint els cants i els crits de suport. Sense aquest gran suport hauria estat més difícil suportar la situació ". Forn també explica que ha rebut missatges de suport d'Escòcia. "Hem rebut centenars de cartes i targetes postals", afirma. "No podem respondre a tots, per això vull aprofitar aquesta oportunitat per agrair el seu gest".