Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern amb Artur Mas en l'etapa de CiU i secretària general de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), ha confirmat el seu lloc a la llista de Xavier Trias, exalcalde i candidat a l'alcaldia de Barcelona en aquestes eleccions municipals. Ortega anirà de número sis a la llista Xavier Trias per Barcelona. "Em fa moltíssima il·lusió", ha celebrat. La candidata defineix la candidatura com una plataforma que aplega diferents "partits i sensibilitats". "Jo crec que això és el que l'enriqueix", ha subratllat en una entrevista a RTVE. 

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Ortega, que va ser dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), ha negat que se sumi a una llista de Junts. "No és una llista de Junts. Hi ha gent de Junts per Catalunya, gent del PDeCAT, gent independent. És una llista de persones de diverses sensibilitats polítiques, no antagòniques, que convergim en un model de ciutat". Ha remarcat aquest darrer punt apuntant que en la campanya no ha d'estar present el procés: "La campanya té un protagonista que és Barcelona"

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

"El que hem de fer sobretot, en aquests moments, és prioritzar els problemes urgents que té la ciutadania. Jo anhelo la independència, però en aquests moments no veig que això sigui factible ni possible. Jo no renuncio a la independència, però hi anteposo tots aquests problemes que avui són importantíssims per al país", ha remarcat Ortega. Per la candidata, la llista de Trias és l'alternativa al tripartit que lidera Ada Colau amb els socialistes i amb ERC de crossa.

Recuperar "l'autoestima"

"No havia sentit mai gent a dir que vol marxar de Barcelona", ha lamentat Ortega, que ha afegit: "M'agradaria que la gent es tornés a enamorar de Barcelona, que recuperés l'orgull". En la mateixa línia es va posicionar Xavier Trias dies enrere, quan va apuntar que una de les prioritats del seu mandat seria la "recuperació de l'autoestima" de la ciutat. "Vas fora i la gent parla bé de Barcelona, però els barcelonins no parlem bé de la ciutat; hem perdut l'orgull de ser de Barcelona i això s'ha de revertir", ha indicat l'alcaldable. 

A mesura que s'apropen les eleccions Trias va exposant com voldria que fos el seu nou mandat com a batlle de la ciutat si és investit. Per exemple, el passat dilluns va afirmar que no descarta fer una consulta ciutadana sobre si cal dur a terme la unió del tramvia per l'avinguda Diagonal de Barcelona. "Jo no faré el que em doni la gana, probablement acabi amb una altra consulta per saber si la gent ho vol. Si m'atabalen molt, la faré", va declarar.