El fins ara diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha assegurat que no deixa el seu lloc a Madrid per optar per una candidatura a Catalunya, tot i que ha subratllat que continuarà treballant al servei de la causa independentista.

En una entrevista aquest dimecres a TV3 ha recordat que fa tres anys va transmetre al líder del seu partit, Oriol Junqueras, que no volia continuar al Congrés, per bé que va acceptar de continuar com a número dos d'un candidat més jove, com era Gabriel Rufián.

"Res no s'ha d'eternitzar", ha dit sobre la seva sortida, perquè ha considerat que un no s'ha de perpetuar al seu lloc, i ha afirmat que el seu partit té dirigents molt formats.

Sobre el procés sobiranista ha assenyalat que la seva generació "mai no havia previst" que viuria el moment actual, i ha apuntat que la història s'ha accelerat perquè Espanya no s'ha sabut reconèixer com un estat plurinacional i per la crisi econòmica.

Respecte a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre ha opinat que no va servir per implementar la República, però sí per "fer inevitable" la convocatòria d'un referèndum, i ha considerat un error del sobiranisme creure que el Govern espanyol no respondria violentament i s'asseuria a negociar.