Joan Tardà (Cornellà, 1953), ja fa dos anys que va deixar el Congrés però no ha perdut ni un gram d'energia. De fet, segueix sent un actiu i no pensa deixar la vida política perquè "a Catalunya encara hi ha molta feina a fer".

Tardà es mostra crític amb un sector de l'independentisme que, segons ell, continua encallat en el mateix discurs i la mateixa manera de fer de l'any 2017 i això els pot fer ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra. Tardà, a diferència d'altres, és dels que pensen que "com més malament, pitjor" i no pas "com més malament, millor".

Podeu veure l'entrevista sencera tot seguit:

 

Crític amb l'estratègia de l'ANC

Joan Tardà tampoc comparteix l'estratègia actual de l'ANC perquè "en lloc d'implicar i enfeinar els indiferents, l'únic que fa és estressar els convençuts". Tardà té claríssim que "no es pot arribar al cim sense corregir i esmenar els errors comesos. Des de la trinxera és impossible acumular forces i convèncer els catalans no independentistes".

Així ho explica en un fragment de l'entrevista en vídeo que podeu veure aquí mateix:

 

Pressupostos?

Joan Tardà ens avança les condicions d'ERC per donar suport als pressupostos de Pedro Sánchez: entre altres, que s'executin totes les inversions i modificar lleis presentades pel govern espanyol com la de l'audiovisual, perquè "ens hi juguem el futur de la llengua catalana".

 

Joan Tardà ERC - Sergi AlcàzarJoan Tardà es mostra molt crític amb l'ANC: "En lloc d'implicar i enfeinar els indiferents, l'únic que fa és estressar els convençuts" / Sergi Alcàzar

De moment els nous pressupostos de l'Estat tornen a incomplir la inversió a Catalunya i mantenen intacte el pressupost de la casa reial. I una vegada més, l'Estat només ha gastat el 40% del que s'havia pressupostat en trens. Dels 2.100 milions que van prometre destinar a Renfe i Adif a Catalunya en cinc anys, només n'han arribat 844. "En cas d'una hipotètica entesa a Madrid, ERC hauria d'aprofitar per buscar-la també amb el PSC, perquè no tindria sentit no aprofitar l'èxit a Catalunya", diu Tardà.

 

Joan Tardà hauria volgut un govern quadripartit a Catalunya i, en aquest sentit, carrega durament contra Jéssica Albiach: "Si hagués tingut la intel·ligència política de Pablo Iglesias, que va ser capaç de menjar-se molts gripaus per tal de fer un govern amb el PSOE, ara mateix a Catalunya tindríem un govern de quatre potes".

 

Joan Tardà ERC - Sergi AlcàzarJoan Tardà és dels que pensen que "com més malament, pitjor" i no pas "com més malament, millor" / Sergi Alcàzar

Tripartit d'esquerres?

En aquesta entrevista també preguntem a Joan Tardà si s'estimaria més un govern tripartit d'esquerres en lloc de governar amb Junts per Catalunya. Aquí podeu veure i sentir la seva resposta: