Joan Ribó repetirà com a candidat de Compromís a l'alcaldia de València a les eleccions municipals del 2023, tal com ha anunciat aquest dimarts als seus companys de partit. S'hi presentarà per poder completar els projectes pendents i seguir treballant per aquesta ciutat, segons ha explicat ell mateix. Però abans caldrà que la formació accepti la seva candidatura. En cas de fer-ho, serà alcaldable per tercera vegada consecutiva. I Compromís acceptarà: Ribó ha estat rebut amb aplaudiments dels assistents i crits d'"alcalde, alcalde".

En un discurs a l'assemblea local del partit, Ribó ha demanat arribar a "grans consensos" a l'hora de fer les llistes i el programa. També ha assegurat que és "il·lusionant" treballar per aquesta ciutat que "enamora a tothom", alhora que ha dedicat unes paraules a Mònica Oltra. "Ahir ho va passar molt malament", ha dit, fent referència a la declaració que l'exvicepresidenta valenciana va fer aquest dilluns davant del jutge com a imputada pel suposat encobriment d'uns abusos a una menor tutelada. En aquesta línia, ha desitjat que la justícia "vagi el més ràpid possible". Per la seva banda, Oltra va defensar la seva innocència davant del jutge i va negar l'encobriment dels abusos comesos pel seu exmarit. De cara a les pròximes eleccions, serà clau per Compromís i la resta de l'esquerra veure com reaccionen els votants a la imputació de l'exvicepresidenta.

Una decisió personal

Dissabte va fer 75 anys i és l'actual alcalde de València, la tercera ciutat més grossa de l'estat espanyol. Dit això, Ribó ha assenyalat que la decisió de presentar-se de nou a les eleccions és personal i que l'ha adoptat un cop ha superat els problemes de salut que li han provocat una hèrnia discal en els últims mesos. Ara ja es veu en condicions de continuar treballant per a la majoria de la població. "No ha estat un mandat fàcil, ens han quedat coses per fer", ha reconegut, quan també ha destacat que València pot ser designada capital verda europea i seu del hub del sud d'Europa d'Smart City d'intel·ligència artificial.

Finalment, ha insistit en el fet que Compromís té "un gran acord amb els valencians", pels quals ha treballat durant la crisi generada pel coronavirus per ajudar els qui pitjor ho han passat. Els resultats són "positius" en les dades de l'atur i econòmiques, ha destacat. Però queden per completar projectes d'infraestructures ferroviàries o canvis en la mobilitat, ja que s'està "canviant" la ciutat i és reconeguda a escala internacional. És per això que voldria continuar treballant, per seguir fent de València un lloc on "faci goig" viure i treballar.