El regidor de Capgirem Vic Joan Coma Roura és el primer càrrec electe d'un ajuntament, imputat pel procés sobiranista. Els Mossos li han lliurat la citació enviada per l'Audiència Nacional a les 19h. L'alt tribunal li imputa un delicte d'Incitació o provocació a la sedició pel parlament que va fer durant un ple municipal donant suport a la resolució que va aprovar el Parlament de ruptura amb l'Estat. De fet la citació concreta que se l'investiga "en relació a la moció aprovada en el ple municipal del passat 9 de desembre al municipi de Vic de suport a la declaració parlamentària invalidada per la resolució de l'11 de novembre del Tribunal Constitucional, que suspèn i deixa sense efecte la resolució aprovada el 9 de novembre per l'Assemblea Legislativa de la Comunitat Autònoma de Catalunya".

Joan Coma Roura haurà de declarar a Madrid. Tot i que en un primer moment l'Audiència Nacional havia apuntat la possibilitat de declarar a Vic, finalment l'alt tribunal el fa anar a la seva seu. En declaracions a El Nacional, Coma Roura ha reiterat que el seu procés judicial "és un atac antidemocràtic de l'Estat". 

El regidor ha rebut aquest matí, quan anava cap a la Universitat Autònoma, on treballa, la trucada dels Mossos avisant-lo que ha havien rebut la citació de l'Audiència Nacional. La policia li ha portat a casa seva el document a les set de la tarda i ha pogut comprovar tot el que fins ara només havia sabut via xarxes socials, que haurà de declarar a l'Audiència Nacional i que li imputen un delicte d'incitació o prevaricació per la sedició. "Ara col·lectivament veurem com ho entomem i què fem", diu Roura, que demà es reunirà amb Benet Salellas, advocat i diputat de la CUP, que està fent el seguiment del seu cas des del primer moment. Entre el que s'havia valorat, en un principi hi havia no anar a declarar, com han fet altres càrrecs electes de la CUP per altres casos, com és Berga. Però no hi ha res decidit.

Utilitzar els Mossos

Fonts propers al cas han apuntat a El Nacional, el gest que fa l'Audiència Nacional triant els Mossos, la policia de la Generalitat, com a policia judicial a l'hora de citar Joan Roura. El jutge hauria pogut demanar a qualsevol policia que té competències a Catalunya que li portés el document. En aquest sentit, les mateixes fonts apunten que "fan servir els Mossos per generar por des de l'Estat".