Les plusvàlues del compte que la Fundació Lucum va obrir al banc Mirabaud i de la qual es va beneficiar Joan Carles I durant quatre anys, podrien portar al rei emèrit encara més maldecaps. Només en quatre anys, des del 2009 fins al 2012, va ingressar per aquesta via 6,5 milions d'euros, que s'afegeixen als 39 milions que hauria hagur de pagar per les donacions de l'Aràbia Saudita i Bahrain, segons explica Vozpópuli.

El digital també recull que el rei emèrit va rebre 64,8 milions d'euros a l'agost del 2008 gràcies a la donació del rei Abdullah. A finals del 2009, podria haver acumulat 5,1 milions d'interessos, fet que equivalia al 7,71% de la fortuna existent del moment. 

On és Joan Carles?

Dilluns passat al matí, 3 d'agost, hores abans que es difongués la carta en la qual Joan Carles I comunicava a Felip VI la decisió d'abandonar Espanya a causa de les sospites sobre les seves conductes il·lícites, el monarca emèrit pujava a un avió a l'aeroport de Vigo amb destinació a la que seria la primera etapa del seu exili, Abu Dhabi, capital dels Emirats Àrabs Units.

Així ho revela ABC, que esmenta el full de ruta del vol i indica que va ser alterat per evitar qualsevol rastreig, malgrat que la versió oficial de la Moncloa és que la sortida del rei no té res a veure amb una fuga ni hi ha res a amagar.